Zainab bint Huzaima 

Zainab bint Huzaima var kun gift med Profeten Muhammad i kort tid. Derfor har vi kun få og modstridende oplysninger om hende.
Hendes første mand menes at være faldet enten i slaget ved Badr i 624 eller i slaget ved Uhud i 625, og hun stod således uden forsørger. I 626 giftede Profeten sig med hende og gav hende gennem ægteskabet både beskyttelse og status.
Zainab bint Huzaima var et fredeligt gemyt og var aldrig indblandet i sine medhustruers indbyrdes stridigheder. Hun var beskeden og tilfreds med sit liv. Hun var barmhjertig og storsindet og viede sit liv til samfundets allermest trængende. Derfor fik hun det helt personlige tilnavn Umm al-Masakien, De fattiges Moder – foruden at hun ligesom Profetens andre hustruer bar tilnavnet De troendes Moder.

Zainab bint Huzaima døde i 30-års alderen efter et kortvarigt ægteskab og er således den ene ud af to af Profetens hustruer, der døde før Profeten selv (den anden var Profetens hustru gennem 25 år, Khadijah). Zainab ligger begravet i al-Baqi i Medina sammen med flere af sine medhustruer.

(Ovenstående er første gang bragt i ISLAM – FRED & HARMONI 1/1993)

© Aminah Tønnsen, 1993

Kilde:
Farouk Mohamed Al-Zayat:
Mütter der Gläubigen. Bavaria-Verlag, München (uden årstal).